Inovacija forme, ideja i estetike | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Inovacija forme, ideja i estetike

Prijavite izvedbe za ovogodišnju Noć performansa u Dioklecijanovim podrumima.

  • A
  • +
  • -

Festival Perforacije ove će godine biti održan od 5. do 21. rujna u Rijeci, Splitu, Dubrovniku i Zagrebu. Program uključuje više od trideset izvedbi domaćih i međunarodnih umjetnika te brojne razgovore, seminare, umjetničke rezidencije i radionice. Festival Perforacije produkcijski i koprodukcijski podržava domaće i umjetnike iz regije te aktivno radi na međunarodnoj promociji domaćih umjetnika kroz nekoliko platformi poput Balkanske mreže za izvedbene umjetnosti ili organizacije Noći performansa u partnerstvu s festivalima diljem Europe.

Noć performansa je site-specific događaj u okviru kojeg Perforacije pozivaju umjetnike da predstave instalacije, eksperimente sa svjetlom, zvukom ili pokretom, različite prostorne intervencije, modele participacije s publikom, itd. Cilj je Noći performansa omogućavanje novih izvedbi koje odražavaju specifičan pristup odabranih umjetnika, ali i ostvarivanje novih perspektiva kroz istraživanje i refleksiju u odnosu na njihovu vlastitu praksu.

Prijaviti se na Noć performansa možete slanjem pisma namjere odnosno opisa projekta do dvije kartica teksta, kratkog životopisa, dodatnih materijala poput skica, videa ili fotografija, maksimalno do pet dokumenata, te predložene tehničke liste na adresu elektroničke pošte

Rok prijave je 20. kolovoza, a rezultati će biti objavljeni do 1. rujna na službenim stranicama festivala. Početak izvedbi najavljen je za 12. rujna u Dioklecijanovim podrumima, od 22 sata nadalje, a honorar iznosi 1500 kuna bruto, po izvedbi.

Izvor: Domino

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 07.08.2013