Inovativne kulturne i dizajnerske prakse | kulturpunkt

Najave Akcija

<

Inovativne kulturne i dizajnerske prakse

Izložba Tiskaj bez crne, ekstremno upojno predstavlja pregled dizajnerskog rada Maria Aničića za riječku udrugu Drugo more od 2002. do 2015. godine.

07.02.2019 - 22.02.2019 , Zagreb - Galerija HDD
  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 7. veljače u 20 sati, u HDD galeriji otvara se izložba Maria Aničića pod naslovom Tiskaj bez crne, ekstremno upojno – Dizajn za Drugo more. Izložba predstavlja pregled Aničićevog dizajnerskog rada za riječku udrugu Drugo more u kontinuitetu od 2002. do 2015. godine, a uključuje sve od vizualnih identiteta udruge i niza njenih glavnih programa, do različitih tiskanih sredstava promocije i komunikacije poput plakata, brošura, letaka te programskih i drugih publikacija.

Prva verzija ove izložbe predstavljena je u Galeriji Filodrammatica u Rijeci u jesen 2017., označavajući kraj jedne izuzetno produktivne suradnje, ali i zaokružujući  još jedno zanimljivo poglavlje sinergije između inovativne i progresivne nezavisne kulturne scene i grafičkog dizajna. Zagrebačka verzija izložbe koncipirana je tako da daje pregledan uvid u vizualni identitet Drugog mora i različitih njegovih programa, izdvajajući kao zasebne cjeline dizajn za programske sadržaje većih projekata udruge kao što su Art & Clubbing, Moje, tvoje naše, Mediteranske igre i Refleks.

Zbog boljeg razumijevanja konteksta predstavljenih radova, kroz izložbu će nas voditi i kratki tekstovi koji pojašnjavaju karakter manifestacija za koje su dizajnirani, a poseban segment izložbe bit će posvećen tehnološkom aspektu Aničićevog dizajna za Drugo more, naznačen i u samom naslovu izložbe.

Izložba ostaje otvorena do 22. veljače 2019.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 01.02.2019