Inovativni modeli upravljanja | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Inovativni modeli upravljanja

U sklopu gostovanja Društvenog centra Rojc u programu kustoske platforme NMG, oraniziran je razgovor o upravljanju javnim resursima Što nudi civilno-javno partnerstvo?.

22.02.2018 , Split - Kocka

FOTO: Mavena / Facebook

  • A
  • +
  • -

Koncept "nove javne kulture" već dulje je prisutan u teorijskim raspravama o kulturi, a podrazumijeva transformaciju postojećeg centraliziranog modela upravljanja javnim kulturnim resursima i ukazuje na potrebu za novim, inovativnim i demokratičnijim modelima i praksama upravljanja, programiranja, financiranja i odlučivanja. Postojeći modeli upravljanja i odlučivanja o javnim dobrima ne osiguravaju ravnopravno uključivanje građana u procese odlučivanja jer većina građana nije u mogućnosti birati ili biti birani u upravljačke strukture, a na potrebe lokalne zajednice adekvatno nije odgovoreno. Što konkretno znači uključivanje građana/ki u upravljanje javnim dobrima? Koliko je civilno-javno partnerstvo održiv model (su)upravljanja i kako će odgovoriti na potrebe lokalne zajednice? Što je sudioničko upravljanje i gdje je primjenjivo? 

Ovo su neka od pitanja na razgovoru pod nazivom Upravljanje javnim resursima - što nudi civilno-javno partnerstvo? koji će se održati u četvrtak, 22. veljače u 18 sati u splitskom klubu Kocka. Na diskusiji govore predstavnici/e udruge Naš Hajduk, Saveza udruga Rojc Pula (društveni centar Rojc) te Platforme Doma mladih Split.

Predviđeno vrijeme trajanja je 2 sata. 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 16.02.2018