Instaliranje Rijeke | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Instaliranje Rijeke

Udruga KA-Matrix organizira razgovor s predstavnicima riječke nezavisne kulturne scene, izložbu plakata te nastup nekoliko izvođača s nove riječke scene.

06.03.2015 , Karlovac - Hrvatski dom

Asheraah

  • A
  • +
  • -

Dio objekata u Rijeci nekad su imali proizvodnu namjenu, a danas su postali pogoni nove kulturne scene. Ovo se prvenstveno odnosi na bivše skladište IVEX na Delti i tvornicu Hartera gdje polako ali sigurno raste novi prostor namijenjen nezavisnoj, urbanoj i društveno-kulturnoj sceni.

Gostujući govornici su u posljednjih desetak godina aktivni u brojnim inicijativama za otvaranje i pokretanje mjesta u kojem će se održavati programi nezavisne kulture. Članovi udruga Ri-Rock i Škatula, te Distune Promotion kroz članstvo u mreži Molekula kontinuirano održavanju aktivnosti u kultnom klubu Palach, zgradi Fillodramatice i Harteri.

S aktivnostima kojima se trenutno bavi riječka scena, problematikom rada u prostorima i načinima unaprijeđenja scene kojoj pripadaju upoznati će nas Željko Pendić, Dubravko Stašek, Vinko Golembiowski i damir batarelo.

Osim tribine bit će postavljena izložba plakata riječke scene s događanja održanih posljednjih nekoliko godina, uz nastupe bendova The Magic Bum, Asheraah i Lost Lucid.

Događanje će biti održano na Maloj Sceni Hrvatskog doma u petak, 6. ožujka, s početkom u 20 sati.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 04.03.2015