Interakcija sa stanovnicima grada | kulturpunkt

Najave Festival

<

Interakcija sa stanovnicima grada

Ovogodišnji međunarodni festival Zadar snova predstavlja suvremene hrvatske kazališne autore, zapažena djela inozemnih autora te radove studenata dramskih akademija.

06.08.2016 - 14.08.2016 , Zadar - Razne lokacije

Saloma, FOTO: Zadar snova / Facebook

Od 6. do 14. kolovoza održava se 20. međunarodni festival Zadar snova. Uz repertoar hrvatskih suvremenih kazališnih dostignuća i autora poput Ivice Buljana, Petre Hrašćanec, Brune Isakovića, Pavlice Bajsić Brazzoduro i mnogih drugih, ali i zapaženih djela priznatih inozemnih autora poput Pie Zemljič, Milene Zupančić te Marka Mandića, ove godine prezentira radove mladih autora i studenata Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu sa dječjom predstavom Kako nastaje kazališna predstava, Umjetničke Akademije u Osijeku sa predstavom Saloma prema drami Miroslava Krleže, te predstava Instrukcija prema tekstu Eugena Ionesca, a u izvedbi studenata Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Također, publici će se prezentirati mladi autorski projekt Refleksija studenata Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, ali neovisne produkcije. Festival stoga služi i kao platforma razvoju te jačanju lokalne i nacionalne nezavisne scene kroz raznu koprodukciju, tehničku asistenciju i kulturnu inicijativu mladih autora/stvaratelja. 

Budući da je ove godine 20. jubilej, jedan od osnovih ciljeva projekta svakako je promocija najvrijednijih te najzanimljivijih lokacija unutar stare jezgre grada koje će oživjeti, stoga je i sam prostor izvedbi koncipiran u crkvi sv. Nikole koja je pod zaštitom UNESCA, u podrumu državnog arhiva u Zadru, te u HNK Zadar, a u kojima ostvarujemo interakciju ne samo sa posjetiteljima grada Zadra, već upravo sa stanovnicima koji ga čine. 

U proteklih 20 godina festivala, Zadar snova prikazao je preko 200 umjetničkih produkcija s gostujućim izvedbama iz Europe i Svijeta. Zahvaljujući kontinuiranom radu, prepoznat je kao platforma za inter i intra-regionalnu suradnju i kooperaciju u sferi novih kulturnih politika i suvremenih društvenih praksi.

Program potražite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 06.08.2016