Interakcija sa strojevima i tehnologijom | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Interakcija sa strojevima i tehnologijom

Izložba Evolucija percepcije 1.3. rezultat je višegodišnjeg kontinuiranog istraživanja u području percepcije, komunikacije i stvaranja okolnosti autora Vitra Drinkovića.

05.10.2016 - 16.10.2016 , Split - Dioklecijanovi podrumi

U srijedu, 5. listopada 2016. u 20 sati otvorenje je izložbe  Evolucija percepcije 1.3.  Vitra Drinkovića u Dioklecijanovim podrumima

"Izložba Evolucija percepcije 1.3. rezultat je višegodišnjeg kontinuiranog istraživanja u području percepcije, komunikacije i stvaranja okolnosti autora Vitra Drinkovića. Koristeći interaktivnost kao medij, autor svojim fantastičnim napravama stvara uvjete za komunikaciju kroz participaciju publike.

Interakcija sa strojevima i tehnologijom te naš odnos sa materijalnim i važnost koju ono ima u društvu, teme su koje zaokupljaju umjetnike već dugo vremena. Povezanost je ono čemu interakcija i komunikacija neizbježno vode i ključna je kod svih društvenih životinja, uključujući čovjeka. Ona je naš neurobiološki preduvjet i razlog zbog čega smo ovdje, a umjetnost, kao čin kreativnosti i stvaranja nečeg novog, jest najsnažniji čin otvaranja sebe i svojih promišljanja prema svijetu te izlaganja ranjivosti, koja nije sinonim za slabost – upravo suprotno. Drinković to iznova čini, pritom omogućujući nama da postanemo autori, pokretači njegovog rada i neizostavni element njegove umjetnosti" piše u predgovoru Lana Beović.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 30.09.2016