Interakcije 2018 | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Interakcije 2018

Ovogodišnja radionica spekulativne dizajnerske prakse Interakcije 2018 bavi se jednom od najznačajnijih globalnih tema – klimatskim promjenama i njihovom refleksijom u lokalnom kontekstu.

ROK: 20.10.2018

Ovogodišnja radionica spekulativnog dizajna Interakcije 2018 održava se od 15. do 21. listopada na Umjetničkoj akademiji u Splitu pod nazivom "Život nakon katastrofe".

Namijenjena je studentima preddiplomske i diplomske razine raznih specijalizacija dizajna, novomedijske umjetnosti, sociologije, arhitekture, računarstva, urbanizma i drugih povezanih disciplina. Sudionici_e će u multidisciplinarnim timovima propitivati tradicionalne definicije dizajna i današnju ulogu dizajna u društvu te spekulirati o implikacijama i refleksijama globalnih trendova klimatskih promjena kroz kritičku dizajnersku praksu. 

Radionicu vodi Ted Hunt, britanski spekulativni i kritički dizajner iz Londona, te Estelle Hary, dizajnerica interakcija iz francuskog studija Design Friction. Voditeljima će asistirati Oleg Šuran (Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija, Umjetnička akademija, Split) i dvoje studenata diplomskog studija odsjeka.

Radionica je besplatna, a sudionici i sudionice nakon uspješnog završetka stječu pravo na 1,5 ECTS bod.

Više detalja potražite na poveznici.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 07.09.2018