Interaktivna poezija | kulturpunkt

Najave Književna večer

<

Interaktivna poezija

Dan Boehl je američki pjesnik koji trenutno boravi u Zagrebu u sklopu Pogonovog programa razmjene umjetnika s Akademie Schloss Solitude.

26.02.2016 , Zagreb - Booksa, Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti
  • A
  • +
  • -

Dan Boehl obilazi grad, upoznaje ljude, razgovara i dijeli svakodnevnicu sa žiteljima metropole. Što primijeti i doživi uobliči u pjesme koje se mogu pratiti na Pogonovom Twitteru. Neke od njih izvest će i na ovoj pjesničkoj večeri u petak, 26. veljače u 19 sati u Booksi gdje će mu se pridružiti Ana Brnardić, Dorta Jagić i Tomica Bajsić.

Osim što su za svoju poeziju dobili pregršt nagrada, svo troje su, kao i Dan, proputovali svijet, što u osobnom aranžmanu, što također u sklopu umjetničkih rezidencija. Ovo će biti večer pjesničkog potiranja granica, kako vanjskih tako i onih unutarnjih. 

Inače, Boehl je i osnivač i urednik nezavisne izdavačke kuće specijalizirane za poeziju, Birds, LLC i jedan je od organizatora popularne Austinske serije čitanja poezije Fun Party te dobitnik stipendija Creative Capital | Warhol Foundation Arts Writers Grant Program, Vermont Studio Center, Akademie Schloss Solitude i Lighthouse Works.

Dan ranije, u četvrtak, 25. veljače, u 17 sati, u Muzeju suvremene umjetnosti, Srđan Sandić će održati razgovor s Danom, a bit će održana i jednodnevna izložba Danove vizualne poezije te prezentacija kratkih video-filmova.

Program se provodi u suradnji sa zagrebačkim MSU-om. 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 24.02.2016