Interdisciplinarno polje suvremenosti | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Interdisciplinarno polje suvremenosti

Izložbom Zvuk u galerijskom se prostoru predstavlja vanglazbeno stvaralaštvo Silvija Foretića, klasika glazbene avangarde.

11.01.2019 - 08.02.2019 , Zagreb - Galerija VN
  • A
  • +
  • -

U organizaciji udruge siva) (zona - prostor suvremene i medijske umjetnosti, u petak, 11. siječnja u Galeriji VN otvara se izložba Zvuk Silvija Foretića, u kustoskom odabiru Darka Fritza. Inicijalno predstavljena u galeriji Centra za kulturu Korčula, izložba po prvi put predstavlja Foretićevo stvaralaštvo u galerijskom kontekstu, a na otvaranju zagrebačke izložbe svoj rad će kratko predstaviti i sam autor. 

Izložba Zvuk nastala je kao rezultat istraživanja i brojnih razgovora kustosa Darka Fritza s autorom i njegovom suprugom, muzikologinjom Zdenkom Kapko-Foretić, a odnosi se na proces nastajanja i izvođenja glazbe i poseban tretman upotrebe semantičkih kodova, bliskoj konceptualnoj umjetnosti.

Rad u području glazbe Sivija Foretića konceptualnim i scenskim postupcima u mnogim se segmentima preklapa sa likovnom i medijskom umjetnošću, kao što su određivanja forme i sadržaja kroz koncept ili algoritam, društvenom kritikom kroz institucionalnu kritiku vlastite discipline, te uvođenjem šoka i ekscesa u uspavano građansko društvo.

"Povijest suvremenosti mora se ispisivati interdisciplinarno", poručuju organizatori.

Ulaz na izložbu je slobodan, a posjetiti se može do 8. veljače 2019.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 07.01.2019