Interface | kulturpunkt

Najave Plesna predstava

<

Interface

Predstava u koreografiji Snježane Abramović Milković bit će izvedena u sklopu Showcase hrvatske plesne scene.

10.06.2011 , Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti
  • A
  • +
  • -

Koreografkinja organizira plesni materijal kao niz naoko nepovezanih susreta, koincidencija i interakcija u beskonačnoj struji prolaza. No, te interakcije, slučajno ili ne, formiraju događaje u našim životima. Dramaturgija komada počiva na ideji da percepcija svakodnevnog biva virtualziranom u našem unutrašnjem iskustvu, potrebi da stvaramo male narative ne bi li pobjegli od kaotičnosti i svakodnevice. Plesni materijal kreiran je preuzimanjem i stilizacijom načina kretanja likova iz kompjuterskih igara. Na taj način, plesači oblikuju nove tjelesne identitete, iako u konačnici ne slijede razvoj tih likova.

Interface je četvrta cjelovečernja koreografija Snježane Abramović Mlković, velika ansambl predstava za osam plesača. I ovaj puta, gledatelj je pozvan da uđe u visoko teatralizirani, stilski pročišćen plesni jezik, koji pored intelektualnog angažmana nudi i vrhunsku virtuoznost jedne od najpriznatijih plesnih kompanija u regiji.

Plešu: Sara Barbieri, Petra Chelfi, Darija Doždor, Elvis Hodžić, Zrinka Lukčec, Aleksandra Mišić, Martina Nevistić i Ognjen Vučinić.

Predstava će se prikazati u sklopu Showcase-a – programa za predstavljanja hrvatske plesne scene  za promotore i selektore koji borave za to vrijeme u Zagrebu kako bi odabrali program za prezentaciju hrvatske kulture u Francuskoj 2012. godine.

Ulaznice će se moći kupiti sat vremena prije početka predstave po cijeni od 60 kn, na blagajni MSU.

Početak je u 22 sata.

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 09.06.2011