Interkulturalna komunikacija kroz glazbu | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Interkulturalna komunikacija kroz glazbu

Album Rojc Remiks Jam Vol. 2 promovira se u sklopu istoimenog koncerta, a nastupaju glazbenici koji su sudjelovali u njegovom stvaranju.

18.12.2015 , Pula - Bivša vojarna Karlo Rojc

U Studentskom multimedijalnom centru (DC Rojc), 18. prosinca, od 22 do 4 sata, u sklopu koncerta Rojc Remiks Jam Vol. 2, promovira se ovogodišnji CD Rojc Remiks Jam Vol. 2. Na koncertu nastupaju lokalni reperi (Shadow MC, Maxy, Zmija i UK) u kombinaciji s glazbenicima i producentima (Rinoma, Marko Suncetižarko, Goran Farkaš i Pierre-Luc), koji su sudjelovali u stvaranju tog glazbenog materijala.

Izvođači su orijentirani na remikseve s naglaskom na hip-hop te razne podžanrove elektronske glazbe. Osim navedenih, gostuju i lokalni izvođači PulaP Reggae Station i Team Hazzard.

Remiks identiteta projekt je udruge Metamedij koji se provodi u sklopu Rojc Remiks Lab-a i glazbenog community studija Metamusic. Projekt istražuje mogućnosti za interkulturalnu komunikaciju kroz glazbu, remiksirajući tradicijsku glazbu narodnih manjina iz urbanih sredina sa suvremenom urbanom glazbom. U 2015. godini, projekt se provodio na tri razine: istraživačkoj, edukacijskoj i umjetničkoj. 

Istraživačka razina projekta uključivala je prikupljanje tradicijske glazbene građe nacionalnih manjina na području Pule, Vodnjana i Fažane. U projekt su naposljetku uključeni Mješoviti zbor Zajednice Talijana Fažana i Almir Ademi, pjevač iz romske zajednice Vodnjana.

Edukacijska razina uključivala je javno predavanje na temu tradicije, etnomuzikologa i glazbenika Darija Marušića i Gorana Farkaša te radionicu o digitalnim alatima za snimanje glazbe na kojoj su polaznici uz vodstvo producenta Marina Morosina, te uz pomoć Marušića i Farkaša stvarali nove inovativne glazbene forme. 

Umjetnička razina projekta protezala se kroz glazbenu radionicu, samostalan rad polaznika radionice i suradnje s glazbenicima i producentima na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Na događaju će se dijeliti besplatni CD-ovi Remiks identiteta 2, a ulaz je slobodan.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 15.12.2015