International | kulturpunkt

Natječaji Potpora

<

International

Hrvatsko društvo skladatelja raspisuje natječaj za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu.

ROK: 14.01.2019

Hrvatsko društvo skladatelja raspisuje natječaj za potporu produkcije hrvatske glazbe u inozemstvu. HDS Natječajem podupire aktivnosti hrvatskih skladatelja i glazbenih izdavača (publishera), svojih članova, na međunarodnoj glazbenoj sceni ili tržištu.

Cilj Natječaja je povećati konkurentnost glazbenih djela i produkcije hrvatskih autora u međunarodnom i globalnom kontekstu, čime bi na kvalitetan način ostvarili dodatnu prepoznatljivost svoje zemlje, njezine kulture, glazbe i identiteta. Natječajem se podupire i promovira glazbeno stvaralaštvo svih žanrova na način kojim se stimulira kvaliteta i izvrsnost. Projekti koji se prijavljuju moraju biti osmišljeni za prezentaciju na međunarodnoj sceni ili tržištu, iz čega se isključuju zemlje regije (Slovenija, BiH, Srbija, Kosovo, Crna Gora, Makedonija).

Natjecati se mogu isključivo redovni članovi HDSa koje HDS i njegova Služba ZAMP putem punomoći zastupaju u cijelom svijetu. Natjecatelji također moraju biti državljani Republike Hrvatske sa stalnim prebivalištem u RH koji su prije pristupanja Natječaju ostvarili prepoznatljivu umjetničku karijeru u RH, odnosno pravne osobe registrirane u RH.

Potpora iznosi najviše 150 000 kuna, namijenjena je jednom projektu i nedjeljiva je. 

Natjecatelji su dužni podnijeti HDS-u detaljan umjetnički, organizacijski i financijski opis projekta za koji traže sufinanciranje s naznakom "Za međunarodni natječaj" na urudžbeni zapisnik ili poštom na adresu: Hrvatsko društvo skladatelja, Berislavićeva 9, 10 000 Zagreb.

Rok za prijavu je 14. siječanj 2019.

Više potražite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 07.01.2019