Internet of Things | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Internet of Things

Radionica će istražiti potencijale IoT-a u kontekstu vizualnih umjetnosti, a namijenjena je umjetnicima_ama i studentima_cama likovnih akademija.

ROK: 12.06.2021
  • A
  • +
  • -

U sklopu projekta Inside The Black Cube otvoren je poziv za radionicu o IoT (Internet of Things) i njegovim potencijalima u kontekstu vizualne umjetnosti. Sudionici_e radionice naučit će kako izraditi interaktivan IoT umjetnički rad bez programiranja, na primjeru EEG biosenzora i WIFI prekidača uz korištenje besplatnih softverskih rješenja. Sadržaj radionice bit će primarno koncentriran na tehnologiju BCI (brain-computer interface), kojom se omogućava komunikacijska veza između čovjekovog mozga i vanjskog uređaja,  prilikom koje računalo prima i obrađuje informacije iz čovjekovog mozga. Sudionici_e će se također upoznati s osnovnim principima električne aktivnosti mozga te frekvencijama moždanih valova.

Program je besplatan i održat će se online, a namijenjen je vizualnim umjetnicima_ama i studentima_cama likovnih akademija. Voditelj radionice je vizualni umjetnik Mihael Giba.
 
Radionica istog sadržaja odvijat će se u dva termina, 17. svibnja i 14. lipnja 2021. godine.
Više o programu i načinu prijave možete potražiti ovdje.
 
Rok za prijavu na svibanjsku radionicu je 15. svibanj, a onu lipanjsku 12. lipanj.
 
 
Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 07.05.2021