Intimno glazbeno iskustvo | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Intimno glazbeno iskustvo

U sklopu Sounded Bodies Festivala u Zagrebu će nastupiti kanadska glazbenica Chinawoman.

18.10.2014 , Zagreb - Tvornica
  • A
  • +
  • -

Magični zvuk koji stvara Chinawoman, mješavinu Leonarda Cohena, Nico, Charlesa Aznavoura i sovjetskih pjevačkih zvijezda, imat će priliku čuti i zagrebačka publika. Chinawoman, pravog imena Michelle Gurevich, rođena je u Torontu u obitelji ruskih imigranata, a velikim dijelom je upravo njeno rusko podrijetlo igralo važnu ulogu u stvaranju svojstvenog umjetničkog izričaja. Na koncertima uvijek pruža specifičan doživljaj te nastupa s jakim pratećim sastavom, dok na snimkama njeguje atmosferu "spavaće sobe" u kojoj slušateljima otkriva svoju intimnost, ali i ekspresivnost.

Koncert Chinawoman završni je događaj međunarodnog Sounded Bodies Festivala čiji je selektor Bruno Isaković, a koji se održava u okviru Queer Zagreb Sezone koju priređuje udruga Domino. "Dolazak Chinawoman u Zagreb, nakon što je objavila svoj novi i vrlo uspješan album, bit će jedan od atraktivnijih koncerata ove jeseni koji sigurno ne bi valjalo propustiti. Chinawoman u Hrvatskoj ima mnoge fanove i poklonike, a za koncert u okviru Sounded Bodies Festivala priprema i dodatnu, posebnu set listu što će ovaj koncert učiniti zaista jedinstvenim", izjavio je Zvonimir Dobrović, umjetnički direktor Queer Zagreb Sezone.

Koncert će biti održan 18. listopada u Tvornici, s početkom u 22 sata. Cijena ulaznica u pretprodaju je 80 kuna, dok je na dan koncerta 100 kuna.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 01.10.2014