Iskorači! | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Iskorači!

Beogradski i zagrebački studenti započeli su projekt povezivanja i suradnje kroz umjetnost Make a step.

  • A
  • +
  • -

Projektom Make a step želi se povezati zagrebački i beogradski studenti, poboljšati suradnja, srušiti predrasuda i ukazati na zajedničku budućnost. U Beogradu je od 12. do 15. siječnja boravilo deset studenata iz Zagreba, od kojih su troje članovi Neformalnog saveza Organizam. Tim zagrebačkih studenata zaključio je po povratku iz Beograda da su sve aktivnosti samo početak daljeg rada na razvoju suradnje, ali i  da postoji još mnogo organizacijskih i prezentacijskih izazova. 

“Sve odiše povremenim pretencioznim i pomalo naivnim optimizmom u smislu rušenja barijera, ali simbolika koju naslov projekta nosi, u većoj mjeri je opravdavan i uspostavlja početak onoga što ima postati uvriježenim i normalnijim načinom komunikacije i suradnje među dijelovima u regiji rastavljenim nekim sasvim drugim prilikama; a za to je najciviliziraniji način upravo komunikacija preko umjetnosti i aktivnosti koje ona povlači”, zaključili su studenti iz Zagreba koji su u Beogradu sudjelovali u niz diskusija i predavanja te se i upoznali s gradom.

Izložba svih sudionika projekta Make a step otvorena je u Centru za kulturu Božidarac, a na beogradskom Trgu republike postavljeni su skulptura i transparent, pri čemu su građani i sami imali priliku sudjelovati.

Info: Make a step 

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 20.01.2012