Iskorak | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Iskorak

Pogledajte predstavu kojom mladi kazalištarci iz Pule progovaraju o problemima LGBT zajednice i pojedinaca u Hrvatskoj.  

27.03.2013 - 28.03.2013 , Pula - Bivša vojarna Karlo Rojc
  • A
  • +
  • -

Dramska skupina Korak je pulska učeničko-studentska grupa pod umjetničkim vodstvom Patrika Lazića. Ova se kazališna amaterska skupina, svojim radom pokušava približiti jednom mladenačkome buntu, glasu koji ustaje protiv nepravde i pažljivo bilježi probleme u svojoj okolini.

S idejom da ničije vjersko uvjerenje ili mišljenje, ne može drugom ljudskome biću uskratiti slobodu, mir i sigurnost, predstava Iskorak hrabro i bez cenzure, progovara o odnosu istospolne ljubavi i hrvatskoga društva. “Predstava je koncipirana kao vrsta dokumentarnoga kazališta u kojoj se pojavljuju motivi istinitih događaja, statistika i komentara, a prije svega ima za cilj ponuditi informaciju, ponuditi razumijevanje i tako učiniti barem mali iskorak iz primitivizma, konzervativnosti, nasilja i diskriminacije”, poručuju.

Dio predstave su i rezultati ankete među mladima u dobi od 15 do 25 godina iz Pule koji, između ostaloga, u 86 % slučajeva smatraju da je biti istospolne orijentacije odabir pojedinca, 24 % da se radi o bolesti, a u 67 % slučajeva ne bi podržali održavanje Pridea u Puli.

Premijera predstave Iskorak zakazana je za 27. ožujka s početkom u 20 sati u prostorima Kazališta Dr. Inat Puli. Premijera je dio manifestacije obilježavanja 30 godina kazališta Dr.Inat. Predstavu također možete pogledati i 28. ožujka u 18 i 20 sati.

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 19.03.2013