Iskustvena avantura | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Iskustvena avantura

Bacači sjenki predstavljaju desetogodišnjicu Ex-pozicije, osjetilno-performativnog putovanja u kojem isprepliću povijest jednog zdanja, povijest performera i povijesti samih posjetitelja.

23.04.2016 - 24.04.2016 , Zagreb - OŠ Dr. Ivan Merz

"Nježnost koja hoda", "Onaj tko ne može vidjeti, mora osjećati", "Sve teče, sve se ponavlja", "Vještina pričanja i banalnost nasilja", "Duhovi iz kuće priča", "Beskrajno inspirativno", "Sjajan umjetnički i duboko intimni doživljaj" – samo su neki od epiteta kojima su brojni kritičari okitili Ex-poziciju, a što se točno krije iza svakog opisa otkrijte 23. i 24. travnja u OŠ. "Dr. Ivan Merz", od 12 do 18 sati. Priči se možete pridružiti svakih 30 minuta.

Ex-pozicija je osjetilno-performativno putovanje u kojem se kroz igru namjernih slučajnosti isprepliću povijest jednog zdanja i povijest performera s osobnim povijestima samih posjetitelja. Ona je putovanje na koje ćete se otisnuti samo jednom, a zauvijek ćete htjeti još. Kroz putovanje vas, pažljivo osmišljenom naracijom vodi glumac kojem se prepuštate vidom, njuhom, sluhom, opipom, i okusom. To je iskustvena avantura tijekom koje vam ispričana priča ulazi u svaku poru vašeg tijela, i čijeg ćete se doživljaja teško otarasiti. U njoj posjetitelj napušta svoju ulogu gledatelja i postaje glavnim akterom priče. S kojim ćete se narativom prvo susresti puka je slučajnost, a u kojoj ćete prostoriji započeti svoje putovanje i gdje će vas priča odvesti ovisi o vama i vašoj spremnosti da se joj se izložite. Inspirirana Kafkinom parabolom Pred zakonom, Ex-pozicija sadrži tri postaje putovanja. 

U čekaonici, u ulozi vratara i uvodnog naratora, dočekat će vas Boris Bakal, a voditelji vašeg putovanja biti će Bojan Navojec, Emil Matešić, Amalia Rodriguez, Zrinka Kušević, Helena Kalinić, Lara Finadri, Jelena Lopatić, Tanja Vrvilo i drugi.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 21.04.2016