Iskustvo grada | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Iskustvo grada

Kratke slike istražuju susrete raznorodnih aktera i fenomena gradske stvarnosti kroz filmove Zlatka Sudovića, Miroslava Mikuljana, Borisa Greinera i Nikice Zdunić.

08.06.2017 , Zagreb - MM centar
  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 8. lipnja, u 18 sati, u sklopu Kratkih slika - Runde kratkog MM centra, u programu Druga strana grada istražit će se susreti raznorodnih aktera i fenomena gradske stvarnosti kao i posljedice njihovog prisilnog suživota kroz filmove Zlatka Sudovića, Miroslava Mikuljana, Borisa Greinera i Nikice Zdunić. 

Iskustvo grada nosi sa sobom prisilnu interakciju između posvema različitih, često i suprotstavljenih sfera i svjetonazora. Filmovi će biti popraćeni diskusijom o konstruktivnom potencijalu interakcije različitih slojeva urbanog prostora odnosno o uzbudljivim i neizvjesnim susretima starog i novog, povlaštenog i poniženog, istog i drugačijeg što se svakodnevno odvijaju u kompleksnoj stvarnosti grada. O dinamičnom braku privatnog i javnog iskustva grada s umjetnikom Borisom Greinerom razgovarat će filmska kritičarka Višnja Vukašinović.

Kratke slike su projekt Kulture promjene SC pokrenut 2015. godine s ciljem prezentacije inovativnog i nezavisnog filma. Održavaju se svakog četvrtka u MM centru.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 07.06.2017