Ispit komunikacije s publikom | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Ispit komunikacije s publikom

Izložba fotografija studenata Akademije dramske umjetnosti rezultat je cjelogodišnjeg studentskog rada na temi prema vlastitom odabiru.

10.09.2014 - 18.09.2014 , Zagreb - Galerija SC-a

Fotografi Dario Belić, Dino Šertović, Nikola Šerventić i Ino Zeljak predstavit će se autorskim serijama fotografija na izložbi studenata 1. godine diplomskog studija fotografije Akademije dramske umjetnosti - Ispit 2014. Ispit se već treću godinu za redom iz institucije seli u javni prostor Galerije SC te ispitna izložba postaje i svojevrsni ispit komunikacije s publikom.

Dario Belić (Zagreb, 1989.) predstavit će se projektom Nedovršeno u kojemu istražuje i dokumentira nezavršene objekte čija je sudbina nepoznata, a svrhu nikada nisu imali. Dino Šertović (Našice, 1990.) fotografskom serijom (de)personalizirano osvrće se na odbacivanje materijalnih stvari koje su bile dio nečije svakodnevnice. Nikola Šerventić (Zagreb, 1988.) serijom antiportreta Projekcije propituje vlastiti indentitet. Ino Zeljak (Zagreb, 1987.) u seriji fotografija Izloženi usmjerava pogled prema ljudima koji se nalaze u osobnim vozilima, koje smatraju intimnim prostorom, ne razmišljajući da ih od javnog prostora dijeli samo automobilsko staklo. 

Organizator izložbe je Katedra za fotografiju pri Odsjeku snimanja Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, a mentorstvo potpisuju doc.art. Darije Petković i umj.asist. Jelena Blagović

Izložba će biti otvorena od 10. do 18. rujna u Galeriji SC.


Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 08.09.2014