Ispod oblaka i u oblacima | kulturpunkt

Video

Ispod oblaka i u oblacima

Umjetnik i publicist James Bridle u Zagrebu je održao predavanje o umreženom svijetu, tehnološkim fantazijama, planetarnim transformacijama i neizvjesnostima društvenog djelovanja naše suvremenosti.

James Bridle je u srijedu, 7. prosinca u sklopu programa Politički tehnopop zagrebačkog Multimedijalnog instituta i Human Rights Film Festivala, održao predavanje naslovljeno Cloud Thinking.

Publicist i umjetnik James Bridle u svom radu istražuje povijest tehnoloških predviđanja, komputacijskog procesiranja i alternativnih modela razmišljanja o svijetu. Njegove radove su naručivale mnogobrojne galerije i institucije diljem svijet i interneta. Tekstove o književnosti, kulturi i tehnologiji objavljivao je u časopisima Wired, Domus, Cabinet, Atlantic, New Statesman, Guardian i Observer. Redovito gostuje na fakultetima, konferencijama i drugim događajima. Njegov pojam nove estetike kao istraživačkog projekta potaknuo je raspravu i inspirirao mnoge umjetničke i teorijske odgovore. Njegov tekst, Što ne valja s velikim podacima, možete čitati ovdje.

Uvod u predavanje dao je Tomislav Medak iz Multimedijalnog instituta.