Istina kao politička odluka | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Istina kao politička odluka

Izložba Forensic Perpetuality Kristiana Kožula posvećena je forenzičkoj analizi kao politički uokvirenom procesu.

19.05.2017 - 24.06.2017 , Velika Gorica - Galerija Galženica
  • A
  • +
  • -

U petak, 19. svibnja, u 20 sati u Galeriji Galženica održava se otvorenje izložbe Forensic Perpetuality umjetnika Kristiana Kožula.

Izložba donosi Kožulov umjetničkokritički komentar forenzičke analize kao politički uokvirenog procesa neposredno uključenog u rasplitanje ključnih društvenih napetosti na ovim prostorima, ali i drugdje.

Kožul se, prema tekstu kustosa Klaudija Štefančića, usmjeruje upravo na političku manipulaciju tim procesom, na odluku o njegovom početku i kraju, koja istinu o žrtvama masovnih zločina propisuje vodeći se načelom vjerojatnosti.

Kristian Kožul završio je Kunstakademie u Düsseldorfu. Izlagao je na brojnim skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Među njegovim samostalnim izložbama ističu se one u Laubi, Muzeju za suvremenu umjetnost u Zagrebu, Art Salonu u Celju, Multimedijalnom centru Kibla u Mariboru, Minoriten Galerien u Grazu, TZR-u u Düsseldorfu, Galerie Anhava u Helsinkiju te njujorškim galerijama Goff+Rosenthal i Pablo’s Birthday. Od 2013. umjetnički surađuje s Damirom Žižićem. Živi i radi u Zagrebu.

Izložba je otvorena do 24. lipnja, a više o njoj pročitajte na službenoj stranici Galerije.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 15.05.2017