Istraživački doktorat u Ženevi | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Istraživački doktorat u Ženevi

Sveučilište u Baselu i HEAD u Ženevi pozivaju na prijavu istraživače/ice s interesom za vizualnu umjetnost i kibernetiku u socijalizmu.

ROK: 25.08.2019

U suradnji s Odsjekom za umjetnosti, medije i filozofiju Sveučilišta u Baselu, CCC istraživački program za vizualne umjetnosti pri HEAD-u u Ženevi raspisuje poziv za poziciju istraživača/ice doktoranta/ice na projektu "Dekolonizacija socijalizma: isprepleteni internacionalizam. Intersekcionalno proučavanje hladnoratnih projekata iz Istočne njemačke u filmu i kibernetici". Program traje godinu dana, a može se obnoviti tri puta u nizu. Prva faza projekta održat će se između prosinca 2019. i rujna 2020. godine. 

Cilj projekta je iz dekolonizacijske perspektive pristupiti nedovoljno istraženim idejama iz perioda Hladnog rata s fokusom na kibernetiku, internacionalizam, umjetnost i film. Posebna će se pažnja posvetiti studijama slučaja iz Istočne Njemačke i ostalih socijalističkih država.

Pozicija je otvorena za istraživače/ice s diplomom na MA razini iz područja vezanih za proučavanje vizualne kulture, suvremene umjetnosti i teorije umjetnosti, informatologije, filmologije, digitalne humanistike i sl.

Više informacija o uvjetima  i načinu prijave potražite u engleskom tekstu natječaja.

Rok za prijavu je 25. kolovoz.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 12.07.2019