Istraživački projekti za Centar eksperimentalne muzeologije | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Istraživački projekti za Centar eksperimentalne muzeologije

Centar eksperimentalne muzeologije poziva kustose i druge autore na predlaganje istraživačkih projekata.

ROK: 25.05.2020

Center for Experimental Museology (CEM) poziva kustose i druge autore na predlaganje istraživačkih projekata na temu "karantene unutar karantene" pod nazivom The Museum in a Liminal State. Predloženi tematski fokusi su: muzej u izvanrednom stanju, geološka formacija kao muzeifikacija, kontrola i sigurnosni sustavi u mozeju, muzeji kao prostor izdvajanja.

Prijave (na engleskom ili ruskom) trebaju biti u jednom dokumentu PDF formata i moraju sadržavati: opis istraživačkog projekta (max. 1 stranica); preliminarni plan istraživanja s vremenskom rokom i očekivanim proračunom;  životopis podnositelja zahtjeva. Prijedloge projekata pregledavat će članovi CEM-a, a rezultati će biti objavljeni do 30. lipnja 2020. godine. Kao rezultat istraživačkog projekta, od odabranih autora tražit će se i doprinos publikaciji s esejem (20 stranica min) na temu provedenog istraživanja.

Prijave se šalju na cem@redmuseum.church, a rok je: 25.svibnja.

Više o natječaju potražite ovdje.

Centar za eksperimentalnu muzeologiju inicijativa je V - A - C fondacije i vanjskih suradnika čiji je cilj razvoj i podrška projektima koji se bave eksperimentima u umjetničkim institucijama, kao i izložbom i muzejem kao specifičnim umjetničkim medijima.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 09.05.2020