Istraživanje instinktivnog | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Istraživanje instinktivnog

MIMO - Medijski Inventar Muzičkih Originala ovaj mjesec predstavlja sastave On i NO!Mozzart.

04.12.2016 , Zagreb - MSU, Dvorana Gorgona

Treći koncert četvrte MIMO sezone održat će se 4. prosinca u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming.

Četvorica glazbenika i prijatelja iz Slovenije i Hrvatske, trenutačno smještenih u Austriji, počeli su svoje glazbeno istraživanje 2011. godine spontanim improvizacijama, otkrivanjem osnova auditivne komunikacije i derivacijama kompozicijskih intrinzičnih ideja. On su Luka Čapeta i Marko Ferlan na gitarama, Juraj Stojić na bas-gitari i Mario Petrinjak na bubnjevima. 

Ideja NO!Mozzarta utemeljena je na svijetu prepunom čuda. Kao i svatko tko želi proviriti u sutra, i oni nastoje nadići ovo sada. Glazbeni raspon No! Mozzarta donosi novu paletu psihodeličnog rocka s izraženim, osebujnim i atipičnim dub/blues sekvencama. Bend čine Đuro Dobranić, Ivan Dugandžić i Zoran Vujanović.

Četvrta sezona MIMO-a drži se istog koncepta. Svake prve nedjelje u mjesecu od listopada 2016. do lipnja 2017. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti predstavit će se dva izvođača, koji su odabrani prema trima osnovnim kriterijima: kvaliteti, autentičnosti i nedovoljnoj zastupljenosti u javnosti. Kako bi se glazbenici što bolje predstavili publici, tijekom koncertne stanke razgovarat će se sa stručnim gostima iz svijeta glazbe koji komentiraju koncert, izvođače te scenu općenito.

Ulaznica je preporučena donacija od 20 kn, a sav je prihod od donacija namijenjen izvođačima. Nakon koncerta druženje se nastavlja u SPUNKu.

Više o koncertu potražite na službenoj i Facebook stranici.

Objavio/la zeljana [at] kulturpunkt.hr 22.11.2016