Istraživanje javnog | kulturpunkt

Vijesti Vizualne umjetnosti

<

Istraživanje javnog

Muzej moderne i suvremene umjetnosti izabrao je dvanaest umjetničkih projekata koji će biti izvedeni u javnom prostoru u sklopu projekta Spajalica#2.

  • A
  • +
  • -

U okviru javnog poziva za privremene umjetničke projekte u javnom prostoru pod zajedničkim nazivom Spajalica#2, peteročlani žiri u sastavu Anja Bogojević, Alen Floričić, Ksenija Orelj, Sabina Salamon i Branka Vujanović izabrao je dvanaest umjetničkih projekata. 

Projekti će biti realizirani od 15. travnja do 31. svibnja u bliskom okruženju Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci: na području ulica Dolac, Frana Kurelca, Erazma Barčića, Rudolfa Strohala, stuba Hotela Bonavia, Trga 139. brigade, do galerije Mali salon na Korzu 24.

Na poziv organizatora na Spajalici #2 sudjelovat će Stéphane Querrec, Igor Eškinja i Josip Pino IvančićUmjetnici i intervencije izabrani za projekt su Kreativni Kolektiv Kombinat, ARCHIsquad, Holger Pohl, Tanja Vujasinović, Rino Efendić, Tajči Čekada, Luiza Margan, Dunja Tišma, Marija Kajapi i Una Rebić, Kruno Jošt, Lucija Ukić i Sanja Gergorić, Čiko i dokoličari, Mateja Bučar.

Izabrana su dva rezidencijalna boravka inozemnih umjetnika Katze und Krieg te dva edukacijska programa, projekti Nike Rukavine, u suradnji s učenicima Građevinske tehničke škole i mentorima Brankom Batričević i Asjom Rukavinom Bikić, te Petre Mrše koja će izvesti intervenciju u javnom prostoru u suradnji s grupom srednjoškolaca koji su 2013. sudjelovali u edukativno-istraživačkom projektu Srednjoškolci u javnom prostoru.

Više potražite na službenom blogu projekta.

Izvor: MMSU / Fotografija: Zoran Pavelić, Prozivka, 2013.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 23.01.2014