Istraživanje mogućnosti rada na filmu | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Istraživanje mogućnosti rada na filmu

Klubvizija SC organizira projekciju filmova realiziranih u nizuzemskom labaratoriju Filmwerkplaats, koji objedinjuju niz raznolikih pristupa rada na filmu.

12.12.2015 , Zagreb - MM centar

Klubvizija SC poziva na projekciju  filmskog programa koji objedinjuje niz raznolikih pristupa radu na filmu kao materijalu, redom fascinantni filmovi realizirani u nizozemskom laboratoriju Filmwerkplaats. Program se prikazuje 12. prosinca od 20 sati u MM centru, a predstavit će ga selektorica i jedna od autorica u programu, Li-Chun Tseng.

Od manipuliranih found footage materijala o svemiru, do snimanja čestica prašine kombiniranjem digitalnog i analognog medija. Portretiranje okoliša, biljaka, grada i opažanje suptilnih mijena uzima se kao polazišna točka za istraživanje mogućnosti rada na filmu kroz različite tehničke i kreativne inovacije.

Filmski laboratorij Filmwerkplaats je ugledni i iznimno aktivan neovisni filmski laboratorij lociran u Rotterdamu, iznikao iz  šire umjetničke platforme organizacije WORM. U okviru aktivnosti promiču participativne umjetničke prakse i kritički dijalog o suvremenom filmskom stvaralaštvu i sistemima distribucije, a njihov široki spektar djelovanja uključuje produkciju, edukaciju, kustoski rad, umjetničke rezidencije, izdavaštvo i izložbene aktivnosti, pri čemu redovito surađuju sa  Internacionalnim filmskim festivalom u Rotterdamu.

Više o programu potražite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 10.12.2015