Istraživanje osjetilnih i medijskih mogućnosti | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Istraživanje osjetilnih i medijskih mogućnosti

Predstavljaju se radovi učenika i učenica srednjih škola, nastalih u sklopu projekta Jedan na Jedan.

23.01.2016 - 06.02.2016 , Zagreb - Galerija Miroslav Kraljević
  • A
  • +
  • -

U subotu, 23. siječnja, u 18 sati u Galeriji Miroslav Kraljević otvorenje je izložbe radova učenika/ca srednjih škola koji su sudjelovali u intenzivnoj četverodnevnoj radionici u sklopu projekta Jedan na Jedan.

Jedan na Jedan je projekt Restarta i Galerije Miroslav Kraljević koji se prvi puta provodio tijekom 2015. godine u suradnji s X. gimnazijom Ivan Supek. Cilj projekta je upoznavanje srednjoškolaca s domaćom suvremenom umjetničkom scenom. 

U 2016. godini u projekt se uključuje i škola Primijenjenih umjetnosti i dizajna iz Zagreba, a fokus se stavlja na četverodnevnu medijsku radionicu pod vodstvom umjetnica/ka Vanje Babića, Roka Crnića, Vide Guzmić i Ivane Pipal. Učenici i učenice su tokom radionice imali priliku raditi u različitim tehnikama animacije, fotografije, zvuka, videa i teksta. Navedeni mediji su im služili kao alat za promišljanje svakodnevice koju su osvijestili kroz situacionističke prakse istraživanja grada, testiranje i izoštravanje osjetila te postupno stvaranje bilješki koje su nadalje prevodili u zvuk, zvuk potom u objekt, a objekt dalje u sliku i glas. Radovi na izložbi rezultat su individualnog i grupnog istraživanja osjetilnih i medijskih mogućnosti u okviru vlastite svakodnevice.

U radionicama su sudjelovali učenici/ce: Martina Komljenović, Lucija Premzl, Bruno Krehula, Barbara Kljaić, Antonia Ravlija, Karla Draksler, Katarina Grgurić, Josipa Trgovčević, Tea Mišura i Nika Pulig.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 21.01.2016