Istraživanje potencijala virtualne zbilje | kulturpunkt

Najave Prezentacija

<

Istraživanje potencijala virtualne zbilje

Tijekom rezidencijalnog boravka u sklopu VR inkubatora odabrani autori sudjelovali su u kreiranju virtualnih krajolika uz podršku umjetnika i profesionalaca iz drugih područja.

25.09.2018 , Zagreb - Galerija Siva - AKC Medika
  • A
  • +
  • -

U utorak, 25. rujna od 18 do 20 sati u Galeriji Siva u sklopu AKC-a Medika održat će se predstavljanje rezultata suradničke produkcijske rezidencije VR umjetnosti realizirane u srpnju i kolovozu 2018. godine u Podstrani.

VR inkubator multidisciplinaran je, umjetnički i suradnički produkcijski koncept otvorenog laboratorija umjetnosti virtualne zbilje, s naglaskom na istraživanje njezinih potencijala i raznolikih konteksta njezina nastanka.

Prva, pilot #VR_inc instanca realizirana je u formi produkcijske rezidencije namijenjene kreaciji niza virtualnih umjetničkih djela-objekata-prototipa-krajolika i praćene dijalogom usmjerenim na kritički razvoj VR tehnologije i pripadajućih proizvodnih modela u kulturnoj produkciji u RH.

Tijekom rezidencijalnog boravka odabrani autori i autorice sudjelovali su u kreiranju virtualnih krajolika, uz podršku i mentorstvo multimedijskih, primijenjenih i izvedbenih umjetnika i umjetnica, te profesionalaca/ki u kulturi, tehnologiji i znanosti.

Su-kreatori/ce djela nastalih u okviru VR inkubatora su: Su-kreatori/ce djela nastalih u okviru VR inkubatora su: bod, mrtvo tijelo, Paul Messick, Samuel Capps, Spahijator, Anđela Tenšek, Sunčana Brkulj, Ittah Yoda, Katharina Joy Book & LUKAS8K, Ivana Picek, Filip Ugrin i θfash.

Projekt se odvija pod umjetničkim vodstvom SwS, a nastaje u partnerstvu umjetničke organizacije Format C, animacijskog studija Jadranska Animacija, te tvrtke dvasadva.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 24.09.2018