Istraživanje svakodnevne diskriminacije | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Istraživanje svakodnevne diskriminacije

Predstava Sve što nije tvoje autorska je eksperimentalna drama, kolažno prožeta poezijom, koja govori o odnosu tijela i glasa žene u društvu.

25.03.2018 , Zagreb - Pogon Jedinstvo

U Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, 25. ožujka u 20 sati izvodi se predstava Sve što nije tvoje

Predstava je autorska eksperimentalna drama, kolažno prožeta poezijom, koja govori o odnosu tijela i glasa žene u društvu. Sve što nije tvoje je autorski glumački projekt u režiji Lejle Jerković i produkciji Tine Kadoić, na kojem sudjeluje nekoliko glumica i glumaca, povezujući teme definicije i položaja žene sa širom populacijom.

Predstava u nekoliko situacija prikazuje odnos žena – tijelo – glas – društvo. Prožeta je poezijom i otvara mnogo pitanja u glasu i u tijelu likova. Rijetko gdje ih zatvara. Istražuje koliko često prihvaćamo svakodnevne diskriminatorne situacije i razmišljamo li o njima kao diskriminatornima uopće. Pita se i koliko od toga je nametnuto / naučeno, a o koliko toga promišljamo, te podiže i vječno pitanje: koliki intenzitet nepravde mora postojati da bi mi kao društvo reagirali.

Jednostavnim kolažom vodi nas kroz mnoge promjene likova i radnji, ali izvodi i kompleksnost odgovora. Trza između sveznajuće Pjesnikinje koja možda zna govoriti (ali pitanje je koliko nam blisko) te dijametralno suprotne Žene koja kima na sve isključivo potvrdno.

Više o projektu može se naći na Facebboku, Youtubeu, Instagramu i webu. Posebno popratite Instagram i pridružite se u kreiranju još jedne priče oko toga što to još nije vaše!

Rezervacije ulaznica se primaju na mail adresu, imenom i prezimenom.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 13.03.2018