Istraživanje urbanih zvučnih pejzaža | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Istraživanje urbanih zvučnih pejzaža

Izložba Centar zvuka, margina tišine donosi radove proizišle iz multidisciplinarnog projekta koji okuplja umjetnike iz Hrvatske, Kolumbije i Švicarske.

18.09.2017 - 23.09.2017 , Zagreb - Greta
  • A
  • +
  • -

U ponedjeljak, 18. rujna, u 20 sati u galeriji Greta otvara se grupna izložba Centar zvuka, margina tišine, proizišla iz multidisciplinarnog projekta koji okuplja umjetnike iz Hrvatske, Kolumbije i Švicarske.

Autori koji će tom prigodom izlagati u Greti su: Sylvia Jaimes, Esneider Alfonso Gamboa Burbano, Fernando Pertuz, Ricardo Andrés Bautista, Mirjam Wanner, Almira Medaric, Bojan Mucko, Tea Hatadi, Goran Škofić i Josip Zanki.

Projekt je osmišljen kao nezavisna umjetnička platforma usmjerena na zvučne radove i kolektivni radni proces u formi višetjednog zajedničkog rezidencijalnog boravaka okupljenih autorica i autora.

Polazište projekta je istraživanje zvučnih pejzaža urbanih prostora - centralnih i perifernih - te komparativni potencijal zvučnog iskustva gradova i mjesta povezanih projektom. Projekt se odvijao u dvije faze: prva, istraživačka je odrađena u siječnju u Kolumbiji, dok je druga započela 7. rujna rezidencijalnim boravkom švicarskih i kolumbijskih umjetnika u Hrvatskoj.

Detalje o izložbi, projektu i njegovim sudionicima moguće je pronaći na sljedećoj poveznici.

Izložba je otvorena do 23. rujna.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 18.09.2017