Istraživanje zvuka u DIY izdanju | kulturpunkt

Najave Akcija

<

Istraživanje zvuka u DIY izdanju

Za sedamnaesti rođendan eksperimentalni audio projekt The Karmakumulator objavio je zajednički vinil u suradnji sa slovenskim projektom Gen 26.

02.02.2018 , Zagreb - Pogon Mislavova
  • A
  • +
  • -

U petak, 2. veljače u prostoru Pogona u Mislavovoj ulici predstavlja se zajednička ploča slovenskog projekta Gen 26 i The Karmakumulatora, koji obilježava sedamnaestu godišnjicu zvučnog eksperimentiranja. 

The Karmakumulator je najdugovječniji splitski glazbeni projekt koji se bavi istraživanjem zvuka jednako kroz polja čistog audio eksperimenta, kao i kroz post-industrial estetiku ili abrazivni harsh noise.  Za sedamnaesti rođendan realiziran je klasični diy proizvod: limitirani split 7" vinil sa slovenskim projektom Gen 26 s kojim suradnja i prijateljstvo traje od samih početaka. Vinil je zajednički rad 16 nezavisnih muzičkih etiketa, umjetničkih organizacija, festivala i pojedinaca iz Europe i svijeta (Hrvatska, Slovenija, Italija, Slovačka, Češka, Grčka, Kanada).

Uz preslušavanje audio materijala zabilježenog na izdanju, kroz neformalni razgovor organizator Petar Pečur i Igor Mihovilović (The Karmakumulator) raspravljaju o dugogodišnjim suradnjama, povijesti i budućnosti samog projekta kao i nezavisnim oblicima udruživanja u crowdfunding kampanje koje su sve češće u domaćem nezavisnom izdavaštvu i šire. 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 31.01.2018