Isus u srcu | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Isus u srcu

Izložba je rezultat umjetničkog istraživanja koje je provodila udruga Mavena u potrazi za autorom grafita.

26.10.2015 - 06.11.2015 , Split - Galerija Praktika
  • A
  • +
  • -

U sklopu ciklusa NMG@PRAKTIKA u galeriji Praktika, u Domu mladih 26. listopada u 20 sati otvara se izložba Isus u srcu. Izložba je rezultat umjetničkog istraživanja koje je provodila udruga Mavena u potrazi za autorom grafita Isus u srcu. Autor nije pronađen ali izložba bilježi tragove i urbane legende nastale oko grafita. 

"Kao tagovi nekog grafitera natpisi Isus ili Jesus, ponekad uokvireni u srcu, proširili su se ulicama Splita i drugih gradova na Jadranu. O poruci koja se krije iza natpisa ne znamo ništa, ali činjenica jest da autor ovih natpisa provodi svojevrsnu teritorijalizaciju gradskih prostora. Tako smo prateći natpise, u potrazi za značenjem, obišli centar grada, stambena predgrađa, pa i divlje plaže. Autor je prostore obilježio, ostavio trag. Taj trag zabilježili smo ga na fotografijama koje vam ovom prilikom donosimo u obliku razglednica. Tragom natpisa tražili smo priču, a našli smo fluidnu urbanu legendu. Legende koje nam pričaju kazivači zabilježene su u video radu. Potraga se nastavlja…".

Autorica je Natasha Kadin, suradnici Tonči Kranjčević Batalić, Saša Pocrnić, Galeb Nikačević Hasci-Jare, autori fotografija Marina Kelava, Saša Pocrnić, Tonči Kranjčević Batalić, Natasha Kadin, Jelena Galić, Zela Luša, Jelena Njeguš, Tereza Miš, Antonia Trobec, Mate Prlić, Marin Tudor, Ivan Loparić, Ivan Odrljin, Mirjana Lolić, Sanela Marković, Sara Ivelić, Josipa Maroš i drugi.

Izložba je otvorena do 6. studenog.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 26.10.2015