Iz prepoznatljivosti u anonimnost | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Iz prepoznatljivosti u anonimnost

Izložbom Iconophilia glow akademska slikarica Ksenija Turčić predstavlja svoje radove nagrađene na na 25. slavonskom bijenalu.

15.01.2019 - 20.01.2019 , Zagreb - Pogon Jedinstvo
  • A
  • +
  • -

Akademska slikarica Ksenija Turčić na 25. slavonskom bijenalu 2016. godine za svoj rad Iconophilia nagrađena je samostalnom izložbom. Izložba se sastoji od prostorne instalacije i videa, a autorica je izlaže u Velikoj dvorani Jedinstva pod naslovom Iconophilia glow od utorka, 15. siječnja u 20 sati.

Kustosica izložbe Valentina Radoš kaže kako se izložba nastavlja na "proces brisanja individualnosti čovjeka i prepoznatljive identifikacijske crte se razlijevaju kao u Rorschachovu testu mrlja. Umjetnički rad ulazi u naš mentalni prostor kroz vizualnu suptilnost i u vremenu kada je odraz ljudskog lika i lica sveprisutno pravo nameće se pitanje što ostaje nakon što se prepoznatljivost pretvori u anonimnost?".  

Autorica Ksenija Turčić diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1987. godine u klasi profesora Ferdinanda Kulmera, gdje je od 2010. zaposlena u zvanju izvanredne profesorice na Katedri za crtanje i slikanje na Slikarskom odsjeku. Izlagala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Za svoj umjetnički rad dobila je brojna priznanja i nagrade.

Izložba ostaje otvorena do 20. siječnja 2019.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 14.01.2019