Iz trbuha diva | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Iz trbuha diva

Posljednja ovogodišnja izložba Galerije VN bit će posvećena istraživanju riječkog brodogradilišta Treći maj kroz rad Luize Margan.

17.12.2013 - 17.01.2014 , Zagreb - Galerija VN
  • A
  • +
  • -

U svom novom umjetničkom poduhvatu Iz trbuha diva Luiza Margan se vraća svom rodnom gradu, Rijeci. Potaknuta aktualnim društvenim i ekonomskim promjenama (privatizacije), Margan istražuje industrijski, brodogradilišni kompleks Treći maj kao prostor koji akumulira "simptome" omogućavajući "dijagnozu" šireg stanja društva. Pozivajući se na Lefebvrea, stanje postupnog nestanka rada - pa samim time i znanja - može se usporediti sa stanjem netom prije eksplozije prostora, odnosno prije eksplozije postojećih struktura koji u konačnici dovode do neke vrste gubitka identiteta i zaborava znanja.

Luiza Margan radi i živi u Hrvatskoj i Austriji. Završila je studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani i Beču, a izlagala je na mnogim samostalnim i grupnim izložbama. Boravila je na umjetničkim rezidencijama u Parizu, Seoulu i New Yorku. U svom radu bavi se istraživanjem vizualne estetike i struktura moći koje obilježavaju javni prostor, memoriju te promjene koje kreiraju društvene vrijednosti i identitet. 

Izložba će biti otvorena u utorak 17. prosinca u 19 sati, a može se pogledati do 17. siječnja u Galeriji VN.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 13.12.2013