Iza slike | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Iza slike

Predstava Crtač prva je ovogodišnja premijera BADco.-a, a nastala je u suradnji sa Sinišom Ilićem i studentima Danske nacionalne škole za kazalište i suvremeni ples.

22.01.2015 - 24.01.2015 , Zagreb - Kino SC-a

"U novoj predstavi izvedbene skupine BADco. ništa neće biti tamo gdje očekujete, ni Vas neće biti tamo gdje ste trebali biti, ali sve će biti upućeno na mjesto gdje ste se mogli naći. Ipak, bit ćete tu u pokušaju da se susretnete s vlastitim pogledom i nađete svoju sjenu između crteža, slike i projekcije. Sva tehničnost scene, inače namijenjena kreiranju scenskog prizora, u slučaju Crtača pokazuje nam sve ono što se može dogoditi iza slike, eksponirajući slike kaosa koje proizlaze iz crne točke zaslijepljenog ljudskog organa vida. 

Taj je bljesak jednom bio ekstaza gledanja, a neki drugi put moguća nuklearna vizija. Crtač je u ateljeu prepunom predmeta s ograničenom funkcijom, u kojem izvođači, između ostataka i zajedno s njima, koreografiju posvećuju susretu s odrazom, pokušaju da izdrže ovisnost o vlastitoj slici, njezinom porijeklu i njezinoj izložbenoj vrijednosti", stoji u najavi predstave.

Predstava je nastala u suradnji s likovnim umjetnikom Sinišom Ilićem iz Beograda i studentima plesa Danske nacionalne škole za kazalište i suvremeni ples. Koreografkinja je Nikolina Pristaš, a predstavu izvode Pravdan Devlahović, Fuji Hoffmann, Ana Kreitmeyer, David Kummer, Olivia Riviere i Zrinka Užbinec. Dramaturg je Goran Ferčec, a predstavu postavlja Goran Sergej PristašPo dvomjesečnom zajedničkom radu predstava će rezultirati  razilaskom suradnika: BADco. će izvoditi svoju, a studenti iz Kopenhagena svoju verziju čije je sličnosti i razlike samo donekle moguće predvidjeti. 

Premijera će biti održana u četvrtak, 22. siječnja, s početkom u 20 sati u prostoru kina SC. Reprizne izvedbe sljede u petak i subotu, 23. i 24. siječnja

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 20.01.2015