Izabrani su članovi povjerenstva | kulturpunkt

Vijesti Kulturne politike

<

Izabrani su članovi povjerenstva

Ministarstvo kulture objavilo je sastav Stručnog povjerenstva za neprofitne medije. 

Ministarstvo kulture 29. svibnja na svojim je stranicama objavilo imena sedam članova Stručnog povjerenstva za neprofitne medije. Članice i članovi sedmeročlanog povjerenstva za neprofitne medije su Dejan Kršić, Nada Zgrabljić Rotar, Sanja Sarnavka, Đurđica Klancir, Stojan De Prato, Željko Blaće i Mima Simić.

Izbor je obrazložen teorijskim i praktičnim radom u medijima te razumijevanjem društvene funkcije neprofitnih medija, uz napomenu kako su "osim pisanih osvrta, sve kandidatkinje i kandidati su pristupili i strukturiranom intervjuu u kojem su imali prilike izložiti svoje shvaćanje problema i mogućnosti neprofitnih medija. Konačan izbor se, osim stručnošću kandidata, vodio i raznolikošću kompetencija odnosno potrebom da u povjerenstvu budu zastupljeni različiti pristupi i iskustva – od akademskog i aktivističkog, do profesionalno-medijskog".

Na stranicama ministarstva također stoji kako je priprema natječajne dokumentacije za Program dodjele bespovratnih sredstava neprofitnim medijima pred dovršenjem te će javni poziv za ovaj program biti objavljen u što skorijem roku. 

PN / Izvor: Ministarstvo kulture

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 29.05.2013