Izazov nametnutim ograničenjima | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Izazov nametnutim ograničenjima

U prvoj samostalnoj izložbi Pomak riječki umjetnik Michel Mesarić audio-video radovima i multimedijalnim instalacijama prenosi iskustva skateboardera.

30.08.2018 - 14.09.2018 , Rijeka - Filodrammatica
  • A
  • +
  • -

U četvrtak, 30. kolovoza u 20 sati, u galeriji Filodrammatica otvara se izložba Pomak koja nastaje u produkciji udruge Drugo more. Riječ je o prvoj samostalnoj izložbi riječkog umjetnika Michela Mesarića, u kojoj audio-video radovima i multimedijalnim instalacijama prenosi iskustva skateboardera (skejtera) kao "protagonista u iskušavanju unutrašnjih i izvanjskih granica".

Riječima kustosice izložbe Mije Krnete, "suvremena potrošačka kultura, politika i javni urbani prostor svakodnevno suptilno reguliraju život (ne)svjesnog pojedinca. Skateboarding supkultura, kao jedna od kontra-pojava, smjelo izaziva nametnuta ograničenja. [...] Kao kreativna samospoznaja, skateboarding je usmjeren izvođenju impresivnih, no rizičnih trikova, a kao kreativan pogled na svoje okruženje usmjeren je inovativnom načinu doživljavanja i korištenja urbanog prostora. Interpretirajući takav svjetonazor, Mesarić se u audio-video radovima fokusira na detalje – na doživljaj, perspektivu, koncentraciju, disanje skejtera u vožnji i izvođenju trika."

Izložba je otvorena do 14. rujna 2018.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 29.08.2018