Izazovi obrazovnog sustava | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Izazovi obrazovnog sustava

Treći modul projekta Kreativne strategije sastoji se od izložaka prenosive prostorne jedinice, te niza aktivnosti koje uključuju radionice, predavanja, tribine i projekcije.

29.10.2015 - 20.11.2015 , Rijeka - Filodrammatica

FOTO: Drugo more

  • A
  • +
  • -

Drugo more od 29. listopada do 20. studenog u Galeriji Filodrammatica u Rijeci, ugošćuje multimedijalnu edukativno-umjetničku instalaciju Kreativne strategije: Početnica.

Ovo je treći modul projekta Kreativne strategije međunarodno afirmirane vizualne umjetnice Andreje Kulunčić, koji se sastoji od izložaka prenosive prostorne jedinice koju su kreirali razni sudionici projekta, te niza aktivnosti koje uključuju radionice, predavanja, tribine i projekcije vezane uz glavne teme projekta.

Otvorenje izložbe je u četvrtak, 29. listopada u 20 sati, prije kojeg će se u 19 sati u prostoru galerije održati tribina Izazovi obrazovnog sustava, na kojoj će govoriti Nikola Baketa (GOOD Inicijativa), Zdravko Popović (Direktna demokracija u školi) i Snježana Prijić-Samaržija (Filozofski fakultet u Rijeci).

Idućeg dana, u petak, 30. listopada u 14 sati, održat će se radionica direktne demokracije za srednjoškolce s polaznicima jedne od riječkih gimnazija, dok će u srijedu, 4. studenog, Marina Ivandić i Nikola Ptić iz udruge Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju (BRID) održati predavanje (Dis)kontinuiteti radničkog organiziranja i metoda borbe od 1990. do 2014.

U ponedjeljak, 2. studenog u 19 sati, Drugo more će u prostoru galerije organizirati okrugli stol pod nazivom Nejednakost u gradu, na kojem će sudjelovati Avner de-Shalit, Ognjen Čaldarović, Jana Šarinić i Elvio Baccarini.

Više o programu saznajte ovdje.

Ulaz na sve sadržaje za posjetitelje je besplatan.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 27.10.2015