Izazovi suvremenog plesa | kulturpunkt

Najave Festival

<

Izazovi suvremenog plesa

Ljetno izdanje Karlovac Dance Festivala 008 spaja edukativni i izvedbeni plesni program s jedinstvenim umjetničkim doživljajem ambijenta, u susretu s lokalnom zajednicom.

20.08.2018 - 04.09.2018 , Karlovac - Atelje suvremenog plesa Free Dance

FOTO: Pedro Soares

  • A
  • +
  • -

U razdoblju od 20. kolovoza do 4. rujna u Karlovcu se održava Ljetno izdanje Karlovac Dance Festivala koji organizira udruga Free Dance s partnerima i suradnicima.

Spajajući posebnost karlovačkih lokacija i izvrsnih umjetnika i stručnjaka, karlovački plesni festival donosi kreativni, edukativni, umjetnički i izvedbeni program, koji se u velikom dijelu održava na otvorenom.

Programom radionice Plesom protiv straha od visine po prvi puta u Karlovcu Marija Šćekić organizira radionicu vertikalnog plesa na jednoj od najljepših gradskih lokacija, Starom gradu Dubovcu. Radionica je namijenjena početnicima u vertikalnim plesnim disciplinama i provodi se u suradnji s umjetničkom organizacijom Histeria Nova i GSS Karlovac. Plesni izazov KDF-a nastavlja se slackline radionicama za sve generacije koje vode Darko Matešić i Cristiane Rodrigues

Jedinstveni oblik plesne suradnje donosi gostovanje plesne trupe Almada iz Portugala i program koreografskog laboratorija Unutar zagrljaja koji se održava od 1. do 3. rujna. Djecu i mlade očekuje trodnevna radionica i rad na predstavi s portugalskim umjetnicima Brunom Duarte i Beatriz Rousseau, u Ateljeu suvremenog plesa na Korzu. Poslastica na kraju je plesna predstava Unutar zagrljaja u izvedbi portugalskih plesača i sudionika radionice koja se održava u GK Zorin dom 3. rujna s početkom u 20 sati. 

Festival zatvara suradnički program udruga Carpe diem i Free Dance pod nazivom Otisnuti pokreti koji uključuje umjetničke kreativne radionice (suvremeni ples, grafika, raku tehnika) pod vodstvom Irene Škrinjar, Šimuna Tolića i Melite Spahić Bezjak.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 20.08.2018