Izbor iz nove kazališne i plesne produkcije | kulturpunkt

Najave Festival

<

Izbor iz nove kazališne i plesne produkcije

Zimsko izdanje festivala Dance Inn donosi izvedbe projekata Matije Ferlina, Saše Božića, Petre Hrašćanec, Dine Pešuta, Mateja Kejžara i drugih autorica i autora.

29.11.2018 - 09.12.2018 , Zagreb - Razne lokacije

Staklena menažerija, Matija Ferlin / FOTO: Nada Žgank

  • A
  • +
  • -

Zimsko izdanje festivala Dance Inn održava u Zagrebu od 29. studenog do 9. prosinca pod umjetničkom direkcijom redatelja Saše Božića.

Festival će se na trima lokacijama: u Kazalištu KNAP na Pešćenici, u prostoru nacionalnog ansambla tradicionalnih plesova LADO na Trgu Republike Hrvatske te u Caffe baru Kolaž.

Kazalište KNAP će od od 29. studenoga do 3. prosinca ugostiti izvedbe nove predstave Petre Hrašćanec i Saše Božića Vratiti nekoga kući, projekt Mateja Kejžara sa studentima Odsjeka plesa pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu House Bolero, izvedbu autorskog projekta Jelene Miholjević, Ivane Bodrožić, Marka Lucijana Hrašćaneca i Saše Božića Pričamo bajke odraslima te hrvatsku premijeru predstave Staging a play: Staklena menažerija Matije Ferlina.

Od 7. do 9. prosinca u LADU će se održati izvedbe plesnog projekta Boli kolo inspiriranog predloškom Dimitrija Kokanova, čiji su autori Saša Božić i Petra Hrašćanec. Riječ je o suradnji novih snaga suvremenog plesa i Ansambla LADO.

Festival zatvaraju izvedbe drame Veliki hotel Bezdan: Pupoljak Dine Pešuta, nagrađene Držićem, koje će se održati 8. i 9. prosinca u 20 sati u Kolažu.

Detaljne informacije o programu moguće je pronaći na službenoj stranici festivala.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 27.11.2018