Izbor literature na ljevici | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Izbor literature na ljevici

Multimedijalni institut ponovno kreće s programom Konstelacije, a u prvom terminu bit će predstavljena knjiga Sylvaina Lazarusa Antropologija imena.

02.02.2014 , Zagreb - net.kulturni klub mama

Godinama su se u MaMi u mjesečnom ritmu predstavljali domaći mladi intelektualci iz polja tzv. teorije, shvaćene u najširem smislu. U 2014. godini Multimedijalni institut kreće ponovno s programom Konstelacije suvremenog mišljenja, a prvi termin je rezerviran za razgovor o prijevodu iznimno važne knjige Antropologija imena francuskog antropologa i teoretičara političkog Sylvaina Lazarusa, u izdanju novosadske Grupe za konceptualnu politiku i Centra za nove medije kuda.org.

Sylvain Lazarus (1943) francuski je sociolog, antropolog i teoretičar političkog, predavač na Sveučilištu Paris 8. U svojoj je knjizi Anthropologie du nom (1996) razradio teoriju društvene funkcije političkih kategorizacija, istražujući antropološko polje koje su u osamdesetim godinama prošloga stoljeća, radeći na polju filozofije, lingvistike i psihoanalitičke teorije, načeli Alain Badiou i Jean-Claude Milner.

Knjigu je prevela Ana Moralić, predstavit će je izdavači Branka Ćurčić i Zoran Gajić, a razgovor moderira Ante Jerić.

Razgovor u MaMi bit će održan u nedjelju, 2. veljače, u 18 sati.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 31.01.2014