Izbor novih kulturnih vijećnika | kulturpunkt

Vijesti Kulturne politike

<

Izbor novih kulturnih vijećnika

Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport i Ministarstvo kulture objavili su javne pozive za predlaganje članova kulturnih vijeća.

  • A
  • +
  • -

Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, uputio je javni poziv za predlaganje članova kulturnih vijeća za knjižničnu djelatnost i izdavaštvo, za muzejsku djelatnost, za kazališnu djelatnost, za glazbenu djelatnost, za likovnu djelatnost, za djelatnost centara za kulturu, za filmsku djelatnost, za kulturno-umjetnički amaterizam i za inovativne umjetničke i kulturne prakse.

Pozvane su javne gradske ustanove kulture, udruge kulture i umjetnosti i druge pravne osobe s područja kulture i umjetnosti i samostalni umjetnici da podnesu pisane i obrazložene prijedloge kandidata za izbor članova kulturnih vijeća do petka, 4. listopada.

Ministarstvo kulture uputilo je javni poziv za predlaganje članova kulturnog vijeća za dramsku i plesnu umjetnost te izvedbene umjetnosti i kulturnog vijeća za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost.

Pozivaju se institucije i udruge iz područja kulture i umjetnosti da podnesu pisane i obrazložene prijedloge kandidata za izbor članova Vijeća koja se osnivaju pri Ministarstvu kulture iz navedenih područja kulture i umjetnosti, i to do 19. listopada.

Za članove vijeća Grada i Ministarstva imenuju se kulturni djelatnici i umjetnici te drugi stručnjaci koji svojim dosadašnjim dostignućima i poznavanjem problema vezanih uz utvrđivanje i provedbu kulturne politike mogu pridonijeti ostvarivanju ciljeva zbog kojih su vijeća osnovana.

Poziv Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport pronađite ovdje, a javni poziv Ministarstva kulture ovdje.

GUOKS / MINK

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 23.09.2013