Izgradnja i razvoj Rijeke | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Izgradnja i razvoj Rijeke

Održava se prva tribina u sklopu građanske akcije Nevidljive sile: žene koje su oblikovale naš grad, posvećena arhitekturi.

10.05.2017 , Rijeka - Društvo arhitekata Rijeke

FOTO: Vladimir Tkalčić

Građanskom akcijom Nevidljive sile: žene koje su oblikovale naš grad, Zaklada Sveučilišta u Rijeci želi upoznati lokalnu zajednicu sa znamenitim ženama koje su svojim radom i postignućima kroz arhitekturu, kulturu, javno djelovanje i znanost dale doprinos izgradnji fizičkog i konceptualnog prostora Rijeke kao grada.

Akcija se realizira kroz seriju tribina koje će, uz biografsko tematiziranje odabranih žena, obuhvatiti i širi društveni kontekst spomenutih područja iz rodne perspektive. Na tribinama će sudjelovati predstavnici akademske zajednice, struke te organizacija civilnog društva.

Prva tribina posvećena arhitekturi održava se 10. svibnja 2017. u prostorima Društva arhitekata Rijeka – DAR (Ivana Dežmana 2a) s početkom u 19 sati. Sudjelovat će Lidija Butković Mićin s izlaganjem Arhitektice u Rijeci 1950-ih i 1960-ih godina - emancipacija na djelu o nasljeđu i doprinosu Ade Felice i Nade Šilović u oblikovanju modernističke vizure grada Rijeke. U kasnijoj raspravi pridružit će joj se profesorica i arhitektica Olga Magaš, arhitektica Ida Križaj Leko, te Jana Mikuličić Antulov i Gordan Resan dopredsjednica i predsjednik DAR-a. Moderaciju će voditi Gorana Stipeč, predsjednica sekcije mladih DAR-a.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 08.05.2017