Izgradnja održivog mira | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Izgradnja održivog mira

Centar za Mirovne studije poziva na tribinu povodom Međunarodnog dana mira.

21.09.2012 - 22.09.2012 , Zagreb - Kulturni informativni centar (KIC)
  • A
  • +
  • -

Tribina o društvenom angažmanu pod nazivom Izgradnja održivog  mira – kako kao građani možemo doprinijeti? održat će se u petak, 21. rujna, u prostorijama Kulturno-informativnog centra (KIC) od 18 do 20 sati. Na tribini će biti predstavljen i program obrazovanja za mir Mirovnih studija.

O doprinosima izgradnji aktivnog i održivog mira i vlastitoj motivaciji za društveni angažman uvodno će govoriti Dejan Jović s Fakulteta političkih znanosti, glumac i aktivist Vilim Matula te novinarka Maja Sever. Mirovne studije predstavit će Iva Zenzerović Šloser, voditeljica programa, te voditelji kolegija i bivši polaznici, a bit će prikazan i film o Mirovnim studijima nastao u sklopu radne godine 2011/2012. Tribinu će moderirati Bojana Klepač Pogrmilović, novinarka, umjetnica i sudionica Mirovnih studija.

Mirovni studiji program su neformalnog obrazovanja za mir, namijenjen građanima koji žele biti aktivni u svojim zajednicama. Temelje se na vrijednostima izgradnje mira, ljudskih prava i nenasilja, a provode se pri Centru za mirovne studije u kontinuitetu od 1997. godine. Kroz program Mirovnih studija prenose se neposredna aktivistička iskustva nenasilnog građanskog otpora, iskustva rada na izgradnji trajnog i održivog mira, promicanju i zaštiti ljudskih prava, suzbijanju diskriminacije i drugih oblika nenasilnog djelovanja.

Od 20. rujna do 5. listopada traju upisi na Mirovne studije. Više informacija možete pronaći ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 19.09.2012