Izgubljeno / nađeno | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Izgubljeno / nađeno

Na radionici Kinokluba Zagreb polaznici će steći uvid u osnove found footage žanra, kao i glavne principe obrade i odnosa prema postojećem materijalu.

ROK: 29.11.2020
  • A
  • +
  • -

Kinoklub Zagreb organizira radionicu found footagea, eksperimentalno-filmskog žanra koji nastaje integriranjem prethodno snimljenog materijala u novo filmsko djelo.

Tijekom radionice, polaznici će steći uvid u osnove found footagea, kao i glavne principe obrade i odnosa prema postojećem materijalu. Svaki će polaznik/ica odabrati postojeći filmski ili video materijal (ili neki drugi materijal koji se može u to pretvoriti) i do kraja radionice od njega napraviti novo, vlastito autorsko djelo, primjenjujući naučene principe obrade i zauzimajući novi stav prema materijalu. Svoj rad i napredak redovito će prezentirati i komentirati s ostalim polaznicima radionice. 

Radionica traje osam tjedana i u potpunosti će se održavati online, a namijenjena je naprednim autorima koji imaju iskustva u montaži i sposobni su samostalno montirati na redovitoj bazi. Radionica počinje 3. prosinca, a traje do kraja siječnja. Voditeljica radionice je redateljica Daria Blažević.

Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju, motivaciju, informaciju u kojem programu montirate i kratki video uradak do minute trajanja, od tri kadra bilo kojeg nađenog materijala na temu izolacije.

Prijave se šalju mailom s naslovom "Izgubljeno/nađeno", do 29. studenog 2020.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 23.11.2020