Izlaganje na ReArt sajmu | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

Izlaganje na ReArt sajmu

Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici_e ili grupe umjetnika_ca koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci_ke ili grupe kreativaca_ka, udruge, obrtnici ili mali poduzetnici.

ROK: 06.06.2022
  • A
  • +
  • -

Udruga za umjetnost i stvaralaštvo REART raspisuje natječaj natječaj za sudjelovanje, izlaganje i/ili prodaju umjetničkih i kreativnih radova za ReArt festival kreativnom sajmu. ReArt će se održati 24., 25. i 26. lipnja 2022. u Osijeku. 

Na natječaj se mogu prijaviti svi umjetnici_e ili grupe umjetnika_ca koji žele predstaviti svoj rad, kao i svi kreativci_ke ili grupe kreativaca_ka, udruge, obrtnici ili mali poduzetnici koji izrađuju svoje predmete ručno, sa što manje upotrebe strojne obrade. "Tražimo originalnost, neobičnost ili inovativnost u radu kao i kvalitetu samog rada koji stvara određeni identitet ili brand. Bitno je predstaviti se kvalitetnim fotografijama kao i opisom samih radova/brenda koji prilažete", piše u tekstu poziva. 

Cilj ReArta je predstaviti publici male kreativne organizacije, osvijestiti uradi-sam kulturu, poticati umjetnike_ce i kreativce_ke te uz popratni sadržaj usmjeriti ljude na umjetnost i kreativnost.

Na natječaj je moguće prijaviti slike, crteže, ilustracije, grafike, fotografije, dizajn (produkt, modni), redizajn, suvenire ili igračke i biljnu kozmetiku, kao i slikovnice i stripove tiskani u maloj nakladi. Za samu prijavu ne morate imati registrirani brand, ali kod selekcije izlagača u kategorijama sličnih proizvoda prednost će imati registrirani brandovi ili pravna tijela.

Potrebno je ispuniti ReArt prijavnicu za izlaganje i poslati ju putem maila s naznakom "ReArt kreativni sajam". Pored prijavnice, prijava također treba sadržavati minimalno 3 fotografije sa primjerima proizvoda koji se planiraju izlagati, u .jpg formatu koje je potrebno priložiti mailu.

Sve prijave proći će proces stručnog žiriranja, nakon čega će autori i grupe autora elektronskim putem biti obaviješteni o rezultatima natječaja. 

Natječaj je otvoren do 6. lipnja.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 10.05.2022