Izlaganje nadzoru | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Izlaganje nadzoru

Galerija Močvara od 17. do 19. travnja predstavlja ljubljanski Institut za umjetničku produkciju i istraživanje KITCH.

17.04.2013 - 20.04.2013 , Zagreb - Pogon Jedinstvo

KITCH, osnovan u Ljubljani 1999. godine, (ne)umjetnički je tandem posvećen kontinuiranoj produkciji projekata, ali ne i kategorizacijama istih. Video i site specific instalacijama, performansima i live nastupima te istraživačkim, aktivističkim i teorijskim radom fokusirani su na konceptualizaciju kritičkog umjetničkog djela. Eksperimentiranjem na sjecištu umjetnosti i filozofije, akcijama i intervencijama, propituju i demistificiraju ulogu umjetnosti i na provokativan način osvješćuju negativne posljedice suvremenog društva i kulture – konzumerizam, nasilje, nadzor, granice, privatizaciju.

KITCH čine Lana Zdravković, umjetnica, politička aktivistica, publicistica i kulturna producentica, u svom istraživačkom radu usmjerena na emancipatorne politike, radikalnu jednakost, identitet i nasilje, te Nenad Jelesijević, kritičar suvremene umjetnosti, doktor filozofije i teorije vizualne umjetnosti, fokusiran na kritičko umjetničko djelo i veze između umjetnosti i aktivizma.

Udruženje za razvoj kulture URK, Klub Močvara i KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse predstavljaju u Galeriji Močvara KITCH 3 u 1: nadzor, konzumerizam i razgraničenje u multimedijskim instalacijama putem kojih će publici izložiti svoje viđenje uloge zvuka u kreiranju kritički potentnih umjetničkih intervencija.

Otvorenje izložbe i razgovor s umjetnicima najavljeno je za 17. travnja u 19.30 sati. Izložba ostaje otvorena do 19. travnja, a možete ju pogledati od 17 do 21 sat u Pogonu Jedinstvo.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 17.04.2013