Izlaganje u 2020. godini | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Izlaganje u 2020. godini

Dvije galerije Pučkog otvorenog učilišta raspisuju pozive za izlaganje u područjima vizualnih umjetnosti i dizajna.

ROK: 18.07.2019

Pučko otvoreno učilište Zagreb raspisalo je dva otvorena poziva za izlaganje u 2020. godini. Pozivi se odnose na izložbeni program galerija CEKAO  i Bernardo Bernardi. Prijaviti se mogu samostalne i skupne izložbe ili kustoske koncepcije.

Galerija CEKAO u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb djeluje od 1980. godine i interes joj je uvijek bio podržati izlagače mlađe generacije, koji su naknadno postali sastavni dio domaće i međunarodne suvremene umjetničke scene. Karakter prolaznog prostora galerije ponuđen je izlagačima u obliku mjesta za interveniranje vlastitim radom, privremenu implementaciju ideje ili koncepta, koji je potom ponuđen posjetiteljima i korisnicima prostora učilišta. Savjet galerije posebno će razmotriti izlagačke programe koji će svojim promišljanjem ujedno odgovoriti i na koji način ista doprinose spomenutom prostoru. Prijavnica za izlaganje u Galeriji CEKAO dostupna je na sljedećem linku

Galerija koja nosi ime Bernarda Bernardija posebno je programski profilirana od 2013. godine, otkad bilježi kontinuitet izložbi dizajnera mlađe i srednje generacije, s posebnim naglaskom i na studentska rješenja.Prilikom odabira programa prednost će imati izložbeni prijedlozi proizašli iz istraživačkog rada ili pak s istraživačkim potencijalom u granama grafičkog, modnog ili produkt dizajna. Svaki projekt valorizirat će se primarno iz pozicije konceptualne konzistentnosti i kontekstualizacije same noseće ideje. Inovativnost (razina i opseg novosti u djelu, svrhovitost, originalnost i potencijal), originalna interpretacija složenih komunikacijskih poruka, kvaliteta djela, odgovornost prema okolišu te doprinos struci, jednako su vrijedni odlučujući faktori.  

Prednost pak prilikom odabira radova iz područja modnog dizajna imat će prijedlozi u kojima je vidljiva inovativnost pristupa u dizajnu odjeće i/ili tekstila, konceptualizacija modne ideje, kontekstualizacija odjevnog predmeta, odnosno pristup modnom dizajnu kao mediju za kritički komentar društva. Prilikom predlaganja izložbe modnog dizajna nužno je skicirati prezentaciju modne kolekcije u zadanom prostornom okviru. Prijavnica za izlaganje u Galeriji Bernardo Bernardi dostupna je na sljedećem linku.

Prijave za obje galerije šalju se na mail adresu.

Rok za prijavu izlaganja u Galeriji CEKAO je 11. srpanj, a za Galeriju Bernardo Bernardi potrebno se prijaviti do 18. srpnja.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 26.06.2019