Izlaganje u 2021. godini | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Izlaganje u 2021. godini

Otvoren je poziv za prijavu umjetničkih i kustosih prijedloga koji će biti izloženi u zagrebačkoj Galeriji Spot.

ROK: 03.07.2020

Ured za fotografiju i Galerija Spot pozivaju umjetnik/c/e i kustos/ic/e da prijave svoje prijedloge na natječaj za izlaganje u 2021. godini. 

Poziv je prvenstveno namijenjen autori/ca/ma i kustosi/ca/ma koji djeluju na području fotografije i srodnih medija. Moguće je prijaviti samostalnu izložbu ili manje skupne izložbe, a u obzir ulaze i prijedlozi za organizaciju radionica i predavanja. Programski je poziv otvoren autori/ca/ma svih generacija iz Hrvatske i inozemstva.

Prijava treba sadržati popunjenu prijavnicu, kratku biografiju, opis rada, vizualnu dokumentaciju (pohranjenu na Wetransfer uz veličinu pojedinog vizuala do 1 mb) i izjavu o tomu je li isti projekt prijavljen na natječaj neke druge galerije u Hrvatskoj. Prijave se šalju mailom ili poštom ( na adresu Ured za fotografiju, Čanićeva 6, 10000 Zagreb) s naznakom "Za natječaj 2021."

Tlocrt galerije može se preuzeti ovdje, a fotogalerije izložbi održanih prethodnih godina možete pronaći ovdje. Sve dodatne informacije i upite poslati isključivo na gore navedenu mail adresu UzF-a. Pristigle prijedloge razmatrat će članice Ureda za fotografiju te Savjet Galerije Spot.

Odabrani prijedlozi kao dio godišnjeg galerijskog programa bit će predloženi za financiranje Ministarstvu kulture Republike Hrvatske i Gradu Zagrebu. Realizacija izložbi i programa kojima će biti odobrena financijska sredstva, bit će ostvarena tijekom 2021. godine u suradnji s kustoskim timom Galerije Spot.

Rok za prijavu je 3. srpanj, a rezultati poziva bit će objavljeni u srpnju na internetskoj stranici Suvremena hrvatska fotografija.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 09.06.2020