Izlaganje u Galeriji Fotokluba Split | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Izlaganje u Galeriji Fotokluba Split

Raspisan je natječaj za izlaganje u 2020. godini namijenjen fotografima i fotografkinjama.

ROK: 26.07.2019

Galerija fotografije Fotokluba Split poziva zainteresirane na prijavu za Natječaj za izlaganje u u 2020. godini. Natječaj je otvoren za samostalne i skupne izložbe, a prednost pri odabiru imat će afirmirani fotografi/kinje. Prijave i fotografije pregledat će i odabrati Umjetnički savjet Galerije fotografije Fotokluba Split. 

Fotoklub Split prijavit će odabrane izložbe na natječaje nadležnih institucija u okviru redovnog godišnjeg izložbenog programa te će sukladno financijskim mogućnostima i odobrenim sredstvima sufinancirati troškove realizacije izložbe. Ovisno o visini odobrenih sredstava, Fotoklub Split će pokriti troškove dizajna i tiska kataloga, plakata i pozivnica, galerijske troškove, trošak smještaja, putne troškove te honorare za kustose/ice i prevoditelje/ice. 

Prijave trebaju sadržavati sljedeće:

- umjetnički životopis

- fotografije koje će biti izložene (nepotpune izložbe neće se uzeti u obzir). 

- autorsku koncepciju izložbe (maksimalno 2000 znakova)

- popratne audiovizualne materijale (foto/videodokumentaciju ako su fotografije već izlagane)

- kontakt (e-mail adresu, telefon i adresu stanovanja)

- tehničke informacije (dimenzije, broj fotografija)

- podaci o prethodnim izložbama u Galeriji (za one koji su već izlagali u Galeriji)

Fotografije je potrebno poslati putem online servisa za prijenos velikih datoteka (Wetransfer, Jumbomail i sl. ) i priložiti link ostalim podacima za prijavu

Izlagači/ce su dužni samostalno osigurati sredstva za produkciju izložbe (tisak i opremanje fotografija). Od izlagača/ca očekuje se donacija jedne od izloženih fotografija prema izboru Umjetničkog savjeta za potrebe arhive Fotokluba Split. Iznimka su jedinstvene fotografije koje je nemoguće umnožiti ili na drugi način reproducirati.

Prijedlozi se šalju isključivo e-mailom s naznakom "Natječaj za izlaganje u 2020". Rezultati natječaja bit će poznati do kraja listopada 2019. godine. 

Rok za prijavu je 26. srpanj.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 27.06.2019